Taksim'de Lezbiyen gay, biseksüel, travesti, transeksüel yürüyüşü

İstanbul LGBT (Lezbiyen gay , biseksüel , travesti , transeksüel) Dayanışma Derneği , yaklaşık 2 bin kişiyle İstiklal Caddesi nde 4. Trans Onur yürüyüşü nü Ekmek Adalet Özgürlük sloganıyla yaptı.
Taksim'de Lezbiyen gay, biseksüel, travesti, transeksüel yürüyüşü 

Saat 17.00 de Tünel den başlayan , yürüyüşTaksim Meydanı na ilerlerken , İstiklal Caddesi ndeki halk alkışlarla destek verdi. Ellerinde gökkuşağı renginde bayraklar taşıyan LGBT Dayanışma Derneği üyeleri , yol boyunca Dünya yerinden oynar ibneler özgür olsa , Her yer Taksim her yer dreniş , Transfobik devlet istemiyoruz , Susma haykır eşcinseller vardır sloganlar attılar. Sloganlara , bir davulcu , bir de babrukacı eşlik etti. Rengarenk giyisilerle yürüyüşe katılanlar Direniyoruz ayol , Yasak da neymiş ayol , Her yerdeyiz ayol yazan dövizler taşıdılar. 
Davul, tef gibi çeşitli enstrümanlar çalan grup üyeleri, Tünel'de bir süre oturdu.
Grup adına açıklama yapan Beren Azize, her sene olduğu gibi bu sene de zulme, baskıya karşı tek ses ve renk olmak için birarada olduklarını söyledi. Son bir yılda 18 arkadaşlarının cinayete kurban gittiğine dikkati çeken Azize, "Eşcinseller ve transseksüeller aileleri tarafından kaçırılıp, kaybedildiği için buradayız. Trans kadınları zorunlu seks işçiliğinin cenderesine iten transseksüel düşmanlığına karşı buradayız, biraradayız" dedi.
Beren Azize dün olduğu gibi bugün de direnmeye devam edeceklerini belirterek, "Cinselliğin siyahları olan bizler; dünyanın tüm siyahları ile birlikte kolkola sokaklarda özgürlük şarkıları söyleyeceğimiz günleri hep beraber yaratacağız. İnanın translar özgür olsa, dünya yerinden oynar. Yaşasın Gezi kardeşliği, yaşasın parkların kardeşliği" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Binnaz Toprak ve Yalan Dünya Dizisi’nde oynayan Tiyatro Oyuncusu Füsun Demirel de yürüyenler arasındaydı.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. TRAVESTİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Free Blogger Template