Turmepa Sabri Ülker Çevre Ödülü Kaynaştır Projesine Verildi 100 bin lira değerindeki "TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü" Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Yıldız Holding'in kurucusu merhum Sabri Ülker adına bu yıl ilk defa düzenlenen 100 bin lira değerindeki "TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü"...

100 bin lira değerindeki "TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü" DumlupınarÜniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca'nın çöpleri kaynağında ayrıştıran "Kaynayştır Projesi"ne verildi
Yıldız Holding'in kurucusu merhum Sabri Ülker adına bu yıl ilk defa düzenlenen 100 bin lira değerindeki "TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü" Kütahya DumlupınarÜniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca'nın çöpleri kaynağında ayrıştıran "Kaynayştır Projesi"ne verildi. TURMEPA (DenizTemiz Derneği) Sabri Ülker Çevre Ödül töreninde, geceye ilişkin bilgi veren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, çevre kirliliğine dikkat çekerek, "Eğitimle ilgili bazı projelerimiz var. Biz inanıyoruz ki, çevre sadece saniyiciye düşen bir görev değil. Herkese bir görev düşüyor. Daha fazla eğitimle, çevre konusunda hep beraber güzel şeyler başarırız. Sabri Ülker ismi neden bir çevre ödülü ile özdeşleşti. Bizim için Sabri bey, bir çevre dostuydu. Bir çevre gönüllüsüydü. TEMA Vakfı aracılığıyla binlerce ağaç kazandırdı. Sabri bey, şunun bilincindeydi; insanların yaşayabileceği ikinci bir dünya yok. Elimizdekinin kıymetini bilmeliyiz" dedi.
TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı da gecede yaptığı konuşmada, insan yaşamı için çevre temizliği ve geri dönüşümün önemine değindi.
ÖDÜL KAYNAŞTIR PROJESİ'NE
TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü Seçici Kurulu'nda TÜBİTAK MarmaraAraştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü- BaşuzmanDr. Ahmet Baban,ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Erkan Kıdeyş, TÜDAV - Türk Deniz Araştırmaları Vakfı BaşkanıProf. Dr. Bayram Öztürk, CNNTÜRK Yeşil Doğa Programı Yapımcısı Güven İslamoğlu,
EPEA Çevre Koruma Teşvik Ajansı Türkiye Direktörü Prof. Dr. Hulusi Barlas,Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi MüdürüDoç Dr. Nilgün Cılız ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ yer aldı.
200'ün üzerinde başvuru yapılan yarışma arasından birinci seçilerek ödüle layık görülen "Kaynaştır Projesi" ile, ev, ofis, hastane gibi toplu yaşam alanlarında, binalara entegre edilen kanallar sayesinde atık yağlardan cama, plastikten kağıda ve pile kadar her türlü atık, binaların altında bulunan ilgili depolama alanında ayrıştırılıp doğrudan geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye kazandırılacak. Sistemle on binlerce litre atık yağın su kaynaklarımızı kirletmesi engellenecek.
Kaynayştır Projesi'ne patent alan Yunis Karaca, ilk uygulamasını geçen yıl Tokat Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdi.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. TRAVESTİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Free Blogger Template